Vyhledávání

rozšířené vyhledávání ...

Aktuální teplota ve Vřesině (budova OÚ)

23.4.2018 17:20

Aktuální teplota:

24,3 °C

Vlhkost:

50,5 %

Rosný bod:

13,4 °C

Počasí v Mošnově

Rozklikávací rozpočet

Rozklikávací rozpočet

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE: 10
DNES: 631
TÝDEN: 631
CELKEM: 455883

Evropská databanka

Evropská databanka

Navigace

Obsah

Týden Slezské kuchyně

Týden Slezské kuchyně 1od 13. do 22. dubna

Datum konání: 13. 4. 2018 - 22. 4. 2018 začátek od 12:00

Místo konání: Hlučínsko, Hlučín

Typ akce: gastronomie

Organizátor: Neuvedeno

Doba trvání: 9.5 dní

Zdroj: Svazek obcí mikroregionu Hlučínska Západ

Týden slezské kuchyně 2018

 

 

Tradiční dubnová akce, na kterou se každoročně těší všichni gurmáni z blízkého i vzdáleného okolí, pokračuje letos již pátým ročníkem. Hlavní myšlenkou tohoto projektu je vrátit na jídelní lístky zdejších restaurací regionální kulinářské speciality našich předků, za využití kvalitních regionálních produktů. Návštěvníci tak mají jedinečnou možnost ochutnat typickou chuť slezské kuchyně.  Nabídka receptů je široká a dnešní kuchyně dovoluje i moderní pojetí.  

 

"Objevovat region skrze chutě návštěvníky zkrátka baví"

Gastronomické podniky na Opavsku od 13. do 22. dubna do své nabídky opět zařadí regionální jídla připravená podle tradičních receptů, nebo ze surovin, které jsou s Opavským Slezskem spojeny a pozvou na ně své hosty. Hosté budou moct nejen ochutnat širokou nabídku pokrmů, ale i je ohodnotit, tím se zapojit do soutěže a případně i získat některou ze zajímavých cen.  Do akce Týden slezské kuchyně se zapojí podniky téměř z celého okresu Opava. Ti ji chápou jako projev spojitosti se zdejšími tradicemi, vyjadřují svůj patriotismus a touto cestou přispívají k rozvoji a zkvalitnění zdejšího cestovního ruchu. 


S Týdnem slezské kuchyně jsou úzce spjaty výrobky s  certifikátem Opavské Slezsko  – regionální produkt®. Místní akční  skupina Opavsko se stala v roce 2013 koordinátorem této značky a ve spolupráci s Opavským Slezskem a dalšími partnery zavedli certifikační proces regionálního značení výrobků. Kromě místního původu musí produkty přispívat k  dobrému jménu regionu, musí být kvalitní, šetrné k životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k území Opavského Slezska. Jednotlivé produkty lze zakoupit u samotných výrobců, v rámci farmářských trhů, jarmarků a různých festivalů, případně je ochutnáte právě během Týdne slezské kuchyně.

Týden slezské kuchyně   Týden slezské kuchyně   Týden slezské kuchyně


 

Podniky zapojené do soutěže „Týden slezské kuchyně“ 2018

Zde můžete ochutnat regionální pokrmy a zúčastnit se tak soutěže o ceny:
(číslo restaurace = soutěžní číslo)

Číslo odpovídá pořadí, ve kterém se restaurace do soutěže přihlásily. 

1. Hotel Sonáta, Zámecká 302, Hradec nad Moravicí


 


2. Restaurace s minipivovarem Panský mlýnU Panského mlýna 267/28, Opava


 


3. Iberia hotel & restaurantPekařská 11, Opava


 


4. Café Restaurant Mincovna (hotel Koruna)Náměstí republiky 450/17, Opava


 


5. Restaurace U Tří jabloníSadová 199/46, Opava


 


6. Hospoda Slezský Grunt, Poddubí 3, Háj ve Slezsku - Smolkov


 


7. Areál Salaš, Opavská 386, Hradec nad Moravicí


 


8. Restaurace U náhonuJaselská 433/10, Opava


 


9. Zámecká restaurace Litultovice, Litultovice 1, Litultovice


 


10. Penzion a restaurace U KnoppaHlavní 505/133, Opava


 


11. Květ LotosuHrnčířská 124/9, Opava


 


12. Bobaja centrum zdravé výživy, nám. Osvoboditelů 77/1, Opava


 


13. Mlýn vodníka SlámyK Mlýnu 1, Háj ve Slezsku - Lhota


 


14. U LabužníkaHrnčířská 272/14, Opava


 


15. Restaurace a vinárna U Přemka, Solná 417/8, Opava


 


16. Sportovní komplex Buly ArénaKostelní 360/28, Kravaře - Kouty


 


17. Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSDDolní 356, Šilheřovice


 


18. Restaurace Split, Olomoucká 75, Opava


 


19. U Zlatého kříže, Krnovská 77/33, Opava


 

 

PRO NÁVŠTĚVNÍKY JSOU PŘIPRAVENY 3 ZAJÍMAVÉ SOUTĚŽE

 
1) SLOSOVATELNÁ ÚČTENKA
Vyhrajte poukaz na konzumaci zdarma!
2) SMS SOUTĚŽ
Vyhrajte dárkové koše s regionálními potravinami v hodnotě 2 000 Kč, 1 500 Kč, 1 000 Kč!

3) FOTO SOUTĚŽ
Vyhrajte soudek regionálního piva!
 

SLOSOVATELNÁ ÚČTENKA

Vyhrajte poukaz na další konzumaci v této restauraci zdarma! Po zaplacení zaznamenejte na zadní stranu účtenky své jméno a tel. číslo. Účtenku vhoďte do označené nádoby umístěné v restauraci. Po skončení Týdne Slezské kuchyně proběhne losování a vylosovaný výherce bude odměněn.  Šťastlivec bude kontaktován provozovatelem restaurace a k předání ceny dojde v této restauraci. 
 


SMS SOUTĚŽ

Byli jste spokojeni a chutnalo Vám? Pošlete svůj hlas této restauraci a sami se tak zúčastníte soutěže o velmi zajímavé ceny. Předání cen proběhne na akci Otevírání turistické sezóny Opavského Slezska dne 28.  dubna, která proběhne v Opavě v Městských sadech.
Pošlete SMS ve tvaru: „soutěžní číslo restaurace“ na tel. číslo 604 291 605. Cena SMS dle Vašeho tarifu.

Z jednoho tel. čísla lze zaslat pouze jeden hlas denně.
 
 
FOTO SOUTĚŽ

Pošlete nám originální fotografii z Vaší návštěvy této restaurace s objednaným jídlem z menu Slezské kuchyně a vyhrajte soudek regionálního piva. 
Foto zašlete emailem s uvedením soutěžního čísla restaurace a názvem jídla na adresu dm@opavske@slezsko.cz a do předmětu uveďte „Týden Slezské kuchyně“.
Hlasování o nejlepší fotografii (největší počet like) proběhne na FB opavskeslezsko. Sledujte nás na facebooku!

Tento projekt je spolufinancován z rozpočtu Moravskoslezského kraje

Moravskoslezský kraj 


Výzva k zapojení do Týdne slezské kuchyně

Destinační management turistické oblasti Opavské Slezsko ve spolupráci s Ústavem lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity připravují další ročník Týdne slezské kuchyně. 

Zájemci (restaurační, stravovací a ubytovací zařízení), kteří by se rádi do akce zapojili, se mohou hlásit a získat více informací na emailu: dm@opavske-slezsko.cz


Vytvořeno: 22. 3. 2018
Poslední aktualizace: 22. 3. 2018 12:07